בני נוער והתמודדות עם תקיפה והטרדה מינית
מחקרים מצביעים על כך שאחת מתוך ארבע נערות ואחד מתוך שישה נערים עלולים להיפגע מינית לפחות פעם אחת בטרם הגיעם לגיל 81. כאשר שומעים מילים כמו "אונס" או "תקיפה מינית" מדמיינים מצב המלווה באלימות פיזית על ידי מישהו זר. במציאות, תקיפה מינית מתרחשת לרוב על ידי מישהו מוכר, במקום מוכר ואינה מלווה בהכרח באלימות פיזית.
לרוב, חושבים שצריך להיזהר מאנשים זרים שנראים כמו פושעים או סוטים, אך המציאות מלמדת כי המטרידים, התוקפים והאנסים, אינם נראים אחרת מכל אחד, אלא עלולים דווקא להיראות כמו אנשים רגילים ונחמדים. הם יכולים להיות חבר, מורה, בוס, מדריך ואפילו מישהו מהמשפחה.
תקיפה מינית עלולה להתרחש בבית או במקומות מוכרים כמו בית של חבר או חברה, וגם במקומות ציבוריים כמו חצר, בית הספר, אוטובוס, מונית, חדר מדרגות, במקומות בילוי כמו מועדון או שפת הים או בכל מקום אחר.
דוגמאות להטרדה, תקיפה או ניצול מיני:
* משיכה או הורדה של בגד, או נגיעה באברי המין, או בחזה, גם אם זה "רק בצחוק".
* כשמאלצים לקיים יחסי מין באלימות, באיומים, בהבטחות שווא, בסחיטה (למשל כאשר מישהו בבית הספר או בחבר'ה מאיים עליך שיפיץ עליך סיפורים ושקרים), על ידי סחיטה רגשית (כמו לגרום לכם לרגיש אשמה, או "לרחם").
* הצעות מיניות בטלפון, באינטרנט, ברחוב.
* כאשר אדם כלשהו משתמש בסמכותו או במעמדו כדי להשיג שיתוף פעולה ומערכת יחסים הכוללת מגע מיני.
* כאשר מישהו מנצל עייפות, שיכרות, או בלבול, כדי לקיים יחסי מין.
* כשלועגים על רקע המיניות או הנטייה המינית.
למה לא מספרים?
התגובות לתקיפה מינית הן קשות ומגוונות: רגשות אשמה, בושה, ירידה בריכוז בלימודים, עייפות, סיוטים וחוסר שינה, חוסר תיאבון, חרדות, בלבול, שאלות בזהות מינית ועוד. למרות זאת, רק אחוז קטן מהנערים והנערות מדווחים על תקיפה מינית. מרבית הנתקפים חוששים שלא יאמינו להם, שלא יתייחסו אל התלונה שלהם ברצינות ואולי גם שיאשימו אותם במה שקרה.
מה אפשר לעשות?
כדאי לספר למישהו שנותנים בו אמון. אפשר גם להתקשר למרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה והטרדה מינית, שם שומרים על סודיות מלאה. במקרה של תקיפה אלימה או של יחסי מין שנכפו כדאי ללכת לטיפול רפואי ולוודא שאין חבלות גופניות או סכנה להריון או למחלות המועברות ביחסי מין. אם החלטת להתלונן במשטרה, אפשר להתייעץ עם מרכז הסיוע ולקבל ליווי למשטרה ובהמשך התהליך, לחקירה או למשפט, במידה ויתנהל.
מרכז סיוע "תאיר", משרת את כל אזור השפלה הדרומית,
מספר החירום: 2021 (מנייד כדאי לחייג: 020694980)
ויש לנו גם אתר באינטרנט:
עודעת עיריית רחובות-50/6/02
0: פירוש
הוסף רשומת תגובה
<< Home