"לא נוכל לעמוד בקיצוצים נוספים של משרדי הרווחה והחינוך", כך אומר הבוקר שוקי פורר, ראש עיריית רחובות ויו"ר האסיפה הכללית של מרכז השלטון המקומי, לאחר שקוצצו משרות העובדות הסוציאליות בשכונות קולטות עליה ולאחר שעשרות מורים בעיר הוזמנו לשימוע לפני פיטורים נוספים של משרד החינוך
פורר: "אני פונה לראש הממשלה ולשרי הממשלה החברתית וקורא להם להגיע לשטח ולראות שהוא עומד לבעור. מערכות החינוך והרווחה הם אבני יסוד, שפגיעה בהם כמוה כפגיעה באספקת לחם לתושבים"
הרקע: בשנה שעברה הודיע משרד הרווחה לעיריית רחובות כי בכוונתו לקצץ משרה וחצי (מתוך שלוש משרות) של עובדות סוציאליות בעיר עד לסוף שנת 5002. מדובר בקיצוץ בשכונת קריית משה ושכונת אושיות, שתי שכונות בהם מתגוררים עולים בני העדה האתיופית. במשך חצי שנה פנתה מנהלת האגף לשירותים חברתיים, אירית שיפריס, לכל הגורמים במשרד הרווחה הממשלתי והמחוזי והתריעה כי הקיצוץ מסב נזק בלתי משוער לעולים. משרדי הרווחה עמדו בשלהם ועיריית רחובות ספגה על עצמה את המשרות המקוצצות, מתוך מחשבה שבמשרד הרווחה מישהו יבין שנעשה כאן עוול ולאחר שהובטח כי המשרד יעשה ניסיון לתקצב את המשרות עד ליום 31 במאי השנה.
על משמעות הגזרה כתב ב-8 במאי ראש העיר, שוקי פורר, לשמואל אבואב, מנכ"ל משרד השיכון, ולמירלה גל, מנכ"לית משרד הקליטה, ולשרות לעבודה קהילתית בירושלים: "במהלך החודשים יולי-נובמבר, התכנסה ועדת מנכ"לים לדיון בצרכי שכונת קריית משה. בין היתר נחשפה מורכבות הטיפול הפסיכו-סוציאלי ביוצאי העדה ככל, ובשכונה זו בפרט. השותפים לדיונים היו ממשרדים שונים שהביעו תמימות דעים בעניין הצרכים. בשלב זה אין עדיין יישום להמלצות, שכולן הצביעו והמליצו על הוספת משאבים, ולחילופין אנו מקבלים הודעה על קיצוץ באותן משרות ייחודיות, שתחומי עיסוקן בשכונות בהן מתגוררים עולים, הוא להנגיש לאוכלוסייה את הממסד". פורר ביקש לשקול שוב את ההחלטה, אולם עד היום לא התקבל שינוי בהודעת המשרד בדבר הקיצוץ: "עושים צחוק מהעולים ומהרשויות המקומיות. זו חלמאות של ממש".
אירית שיפריס: "המשרד טען שבשנים 4002-5002 לא נקלטו מספר עולים שמצדיק את המשרות אבל אותן משפחות שעלו בשנים קודם לכן זקוקות לבני העדה, המשמשים כעובדים סוציאליים בתוך השכונות, על מנת שיתמכו בהם וינגישו להם את השירותים והתעסוקה אל תוך השכונות. אנו מאמינים שצפויים אף קיצוצים נוספים".
במקביל להודעת משרד הרווחה, הודיע משרד החינוך בחודש אפריל לעיריה כי עליה להיערך לקיצוצים נוספים בשעות הלימוד. העיריה נאלצה לשגר מכתבים למורים במערכת החינוך ולהודיע להם כי עליהם להגיע לוועדת שימוע, כנדרש בחוק.
המורים הזועמים פנו לפורר והביעו תרעומת על הבהילות שבזימונים ואילו פורר שיגר להם מכתב התנצלות אישי, והסביר כי מדובר בגזרה של משרד החינוך, אולם אמר כי ליבו עמם וכי הוא מקווה ששרת החינוך החדשה, פרופ' יולי תמיר, תמנע את רוע הגזרה. השבוע אמר פורר: "הגיעו מים עד נפש. בשנים האחרונות ספגנו קיצוצים ממשרדי הרווחה והחינוך בהיקפים חסרי תקדים. התושבים ברשות זועמים, הן בשכונת קריית משה והן ארגוני המורים בעיר, לאחר שמורים זומנו השבוע לוועדת שימוע בעקבות קיצוצים נוספים שעורך משרד החינוך בשעות הלימוד".
כראש עיר של 511 אלף תושבים אני פונה לראש הממשלה ולשרי הממשלה החברתית וקורא להם להגיע לשטח ולראות שהוא עומד לבעור. מערכות החינוך והרווחה הם אבני יסוד, שפגיעה בהם כמוה כפגיעה בהספקת לחם לתושבים".
לפרטים נוספים: כרמלה קופר, יועצת תקשורת לעיריית רחובות, 4004588250, 6220404050.
שחר נבון, תלמידת בית הספר "בן גוריון" ברחובות זכתה במקום הראשון בתחרות הנואם הצעיר בבתי הספר היסודיים ברחובות, כאשר דיברה על העונ
"בסוף כולנו נצטרך לשאת בתוצאות ההזנחה בטיפול בעוני", אמרה נבון לקהל בתחרות הנואם הצעיר לבתי הספר היסודיים שהתקיימה בשבוע שעבר ברחובות, במעמד ראש העיר, שוקי פורר ומחזיק תיק החינוך, זוהר בלום
תחרות הנואם הצעיר מתקיימת 5 שנים ברציפות ביוזמת מועדון רוטרי רחובות, בשיתוף עיריית רחובות. במהלך השנה התקיימו 3 תחרויות הנואם הצעיר, כאשר האחת בחטיבות העליונות, השניה בחטיבות הביניים והשלישית והאחרונה לשנת תשס"ו - זו שהתקיימה בשבוע שעבר בקרב בתי הספר היסודיים.
התחרות בבתי הספר היסודיים נערכה בין תלמידי כתות ו' ברחובות. כל בית ספר קבע נציג לשלב הגמר באמצעות תחרויות מוקדמות שהתקיימו במסגרת בית הספר. בשלב הגמר כל מתחרה נאם עד 5 דקות על נושא לפי בחירותו או בחירת בית הספר. הניקוד למתחרים ובחירת הזוכים נעשה על ידי צוות השופטים: הסופרת - ד"ר מירי ורון, ח"מ רחמים מלול, נציגת עמותת שיח ושיג - טובה ברמץ, ונציג רוטרי רחובות- דודי פליסר. הקריטריונים לניקוד והערכת המתחרים התבססו על מבנה הלוגי של הנאום, צורת ההגשה, שפת הגוף, הקשר עם קהל המאזינים, מיצוי הנושא והעברת המסר, במסגרת הזמן המוקצב. הזוכים בשלושת המקומות הראשונים זכו במדליות ובפרסים, מתנת מועדון רוטרי רחובות.
בתי הספר היסודיים שהשתתפו בתחרות הנם "בן גוריון", "סמילנסקי" ו"שז"ר" והתלמידים שייצגו את בתי הספר הנם: שחר נבון מבית הספר "בן גוריון", נאמה על העוני בישראל. אופק חסון מבית הספר "סמילנסקי", נאם על גלישה בטוחה באינטרנט. גיל נוסבאום, מבית הספר "שז"ר", נאם על אמונות טפלות.
שחר נבון העלתה בנאומה נתונים סטטיסטיים על מצב העוני בישראל וכתבה, שכשראתה איש עני בדרכה לתל אביב, חשה צביטה קלה בלב ואז חשבה לעצמה: "כיצד אפשר לעזור לאדם זה ולעוד רבים כמוהו?". בנאומה היא יצאה בקריאה לעזור לאותם אנשים שמחפשים כל פרוטה ובמקום להתפלל לחפץ יקר ערך הם מתפללים לאוכל ושאלה בנאומה: "למה? את התשובה לשאלה זו אתם לא תוכלו לספק לי, אבל בתור ילדה שמתעניינת בפוליטיקה, שצופה בחדשות, אני מרגישה שעלינו לקום ולשנות את המצב הזה לקום ולעשות מעשה למשל לתרום לעמותת המסייעות לאנשים עניים, לפנות במכתבים אל משרדי הממשלה, אל הרשויות השונות שיעלו נושא זה על סדר היום! קו העוני בישראל מחושב על ידי הביטוח הלאומי אבל תגידו לי.. מישהו זוכר מתי פורסם דו"ח העוני האחרון?! אתה שם אתה זוכר? את, את זוכרת? אל תענו לי. אנשים שוכחים מהר מידי ואני פונה אליכם ? בואו לא נשכח!! בסוף כולנו נצטרך לשאת בתוצאות ההזנחה בטיפול בעוני. בואו לא נזניח! ואז לנו יהיה נעים יותר לקום בבוקר ולדעת שעשינו מעשה".
בתחרות נכחו מנהל אגף חינוך, תרבות, נוער וספורט ? יעקב מרקוביץ', נציגת משרד החינוך ? נורית בן מנחם גראוס, מפקחי משרד החינוך ? חנה בן ארי ועזרא שאלתיאל, נשיאת רוטרי רחובות ? בתיה ויינטרוב, נשיאת לשעבר ? דבי חרותי אשר יזמה ונהלה את הפרוייקט ברחובות, מזכיר כבוד רוטרי רחובות ? פישל וייטרוב, מזכיר רוטרי ישראל ונשיא לשעבר ? משה אידלמן.
ביום רביעי, 60/5/42, תתקיים פתיחת תערוכת הצילום של נתן דביר בשעה :00:02, בגלריה העירונית, רחוב גולדין 2
ביום שלישי, 60/5/03, יתקיים בגלריה העירונית שיח גלריה עם נתן דביר ואוצרת התערוכה, אורה קראוס וביום רביעי, 60/6/7, תתקיים הרצאתו של אלכס ליבק (צלם עיתון הארץ) בנושא "צילומי רחוב" בגלריה העירונית.
תערוכת צילום, בה מתעד נתן דביר אירועים דתיים או מקומות שבהם האמונה מהווה נדבך מרכזי בחיי היום יום ? ירושלים, חברון, הר מירון, בני ברק, תל אביב, גוש קטיף והשומרון. סקרנותו האישית של דביר לראות ולהבין את המקומות, את האנשים ואת ההתרחשויות הללו מביאה אותו לחקור אותם באמצעות צילומיו. הצלם ומצלמתו הופכים לעתים לצופים המתעדים רגעים רוחניים אינטימיים, ולעתים הם מהווים חלק מהנוף הגועש של ההתרחשויות. דביר מנסה ליצור דיאלוג מנותק מדעות קדומות עם מושאי צילומיו, וצילומים אלו מקרבים אותו לאנשים שזה עתה הכיר.
בעבודותיו דביר חוקר את אמונת היחיד והקולקטיב ככוח מניע וכחוויה בעלת עוצמה. האווירה הנשקפת מתצלומיו מבטאת את כוחה והשפעתה של האמונה, ומדגישה כי הדיון בענייני דת ואמונה אינו פוסק מעולם וכי אנשים מוכנים להקריב הכול למען אמונתם. הדת היא עדיין ביטוי לזהות עצמית בחברה האנושית בשל יכולתה להעניק משמעות לחיים. על אף שהמשמעות עשויה להיות מסוכנת בעצם הדחייה המוחלטת של האחר, לעתים האמונה מספקת לאנשים כלים להתמודד עם מצבים קשים ומעניקה להם תכנים רוחניים ותחושה עזה של אחדות עם קהילה.
את כוחה של האמונה ודבקותם של המאמינים בה ניתן לראות בתצלומים של דביר, שמציאות החיים הישראלית האינטנסיבית מהווה קרקע פורייה ליצירתו. הוא חודר לרבגוניות עולמותיהם של האמונה והדת ומתעד דמויות ומצבים רבי התרחשות, כמראה למציאות שבאמצעותה ניתן להתוודע לעולם שאינו מוכר לכל, הצופים. מול הטקס והפולחן הציבורי ניצב טקס הפולחן האישי ? תפילת היחיד, למשל בתצלומים המתמקדים בתפילת שחרית במרפסת נוטה ליפול, בדמות עוטה טלית במערת המכפלה או באישה מפגינה בעוז. בכולם עוברת האמונה על מגוון מבעיה כמוטיב חוזר.
אוצרת התערוכה ? אורה קראוס
שעות פתיחת התערוכה: בימים א'-ה' בין השעות 00:9-00:31, 00:71-00:02, בימי שישי בין השעות 00:9-00:21.